Böjte Csabának is sikerült roppant bölcset megnyilatkoznia a felháborító terrortámadások kapcsán, de jobb lett volna, ha hallgat.

Én nem tudom, tényleg ő kezeli-e az oldalát, amin ez jelent meg a pap lefejezése után: "A világnézetileg semleges oktatás megbukott.... Nincsenek légüres terek, lám ahol nincs igaz hit, ott pillanatok alatt megjelenik egy olyan eszmerendszer, mely fegyvert ad az ember kezébe!! Én az érték orientált oktatásban hiszek!! "

Tisztelem azt, amit tesz, de ettől még nyugodtan ízekre lehet szedni a butaságokat. Kezdjük például azzal, hogy számára nyilván az igaz hit a kereszténység, ami mellesleg ugyanúgy számos alkalommal adott fegyvert emberek kezébe. Keresztes hadjárat mészárlásokkal, vallásháborúk, kegyetlen eretneküldözés, és mindezt Jézus Krisztus és Isten nevében. Szóval nem biztos, hogy pont erre lenne manapság szükség.

Mellesleg ha megnézzük, hol van manapság a legtöbb keményvonalas keresztény, akkor azt látjuk, élmezőnyben vannak olyan országok, mint Kolumbia, Mexikó és Salvador. És merrefelé van a legtöbb bűncselekmény, gyilkosság? Bingó... De kétségtelen, hogy a lemészárolt emberek szép keresztény temetést kapnak.

Vagy fordítsunk egyet a dolgon! Merrefelé nincs világnézetileg semleges oktatás, hol része a vallás az iskolázásnak? Csak nem az arab országokban?... És ugyebár onnan jönnek mostanában a terroristák. Ez a Franciaországban felnőtt fiatalember is a mecsetből kapta a szellemi muníciót- mint ahogy voltak bigott keresztény terroristák is.

Szóval mi a logika Böjte Csaba írásában? Tiszteletlenség azt mondani, hogy rövidségéhez képest bravúrosan zavaros? Pont az a jó az európai világnézetben, hogy vitathatjuk kell más nézeteit, és megpróbálhat meggyőzni arról, az igaz hitű oktatás (vajon a katolikus, a református, a mormon, netán a muzulmán a rendben levő?) vezet ki minket a káoszból, de egyelőre szerintem nem ezt mutatja a világ jelenlegi képe.

Látni kell azt, hogy a nagy port felverő ügyekben sokan érzik úgy, kötelességük megszólalni. De akire odafigyelnek, netán tisztelnek, nem árt, ha meggondolja, mit tesz közzé a saját neve alatt, mert esetleg égés lesz a vége. Amiért meg nagy-nagy kár lenne, mert a valóban értékes munkájának megítélésére is kihat.