Az a katolikus fickó nem nyugszik, vájkálni akar mások magánéletében, Isten dicsére s a mi üdvünkre.

Nehéz hogy jellemezni ezt a Veres András nevű illetőt, aki valami papfélének mondja magát, s általában elég furákat beszél. Hogy nem bír belenyugodni a lombikbébi programokba, nem újdonság. Bizonyára felmerül egyesekben, valaki rászólhatna már, nem kell arról beszélnie amihez nem ért. Igaz, esetleg akadnának olyanok, akik szerint akkor talán soha nem kellene nyilatkoznia.

Azért csendben megjegyezhetjük, a katolikus egyház papjai és szerzetesei nem sokat tesznek azért, hogy ne haljon ki az emberiség. Értem én, persze, hogy Veres András személyesen Jézus Krisztus menyasszonya, és vannak arra utaló jelek és nyilatkozatok, hogy a katolikus papok egy részét jobban érdeklik a kisfiúk meg a nagyfiúk, mint a hölgyek, a hívek, a hit vagy bárki és bármi más. Ők ilyenek, ne bántsuk őket. Már feltéve, hogy nem sértenek törvényt, mint a világ számos részén elítélt pedofil papok. Nekik aztán van okuk arra hogy bűnbocsánatért imádkozzanak.

Nálunk még egyelőre védik a katolikus egyházat az ilyen feltárásoktól, de nem kell hozzá modern Nostradamusnak lenni, hogy csak idő kérdése, mikor kerülnek elő kínos ügyek. Akkor majd bőven lesz miről beszélnie Veres Andrásnak, de most még lubickolhat, hiszen pénz van, nagyon sok pénz, hiszen a kormányunk szerint nincs is jobb helye az adóforintjainknak, mint az egyházak perselye. A katolikus egyház a története folyamán mindig is fantasztikusan ügyelt arra, vagyonát jó célokra, szegényekre fordítsa. Még csak fel sem merült, hogy a főpapok fényűző életmódjára ment volna a pénzből.

Aki ilyen csodálatos intézményt képviselő csodálatos ember, az nyilván csodálatosan okos dolgokat mond. Hát ezért szögezheti le Veres András, a lombikprogramot választók bűnt követtek és követnek el.

De azért kéne további útmutatás. Az így születő gyerekek emberek-e vagy sátánfattyak? Meg lehet őket keresztelni, vagy őket meg a szüleiket szuperexpressz viszi az örök kárhozatba? Tulajdonképpen hol nyilatkozik erről a dologról elítélőlen Krisztus? Ha a Bibliában nincs róla szó, akkor esetleg nem lehetne megkérdezni? Veres Andrásnak tuti megvan a száma, mégiscsak arra készül, hogy valamikor a jövőben közösen tervezzék az életüket. 

Ezek a papok olyan bölcsek, hogy nagyon. Bár nem tudom, mitől papok, én ugyan nem szavaztam egyikre se. Vagy ha papokra nem is lehet szavazni, arra tuti nem voskoltam, hogy jusson nekik több, sőt, még sokkal több pénz, cserébe azért a hihetetlen fontos tevékenységükért, mint a bűnösen tévelygők felvilágosítása. 

A megyéspüspök is biztos fontos ember lehet, hiszen ő aztán pontosan elmondja, mit tanít Krisztus. Mindannyiunknak hálásnak kell lennie azért, mert időnként megszakítja a vele való csevegést, és megfelelő módon elítéli a lombikprogramban résztvevőket. Egyszer elhozhatná magával a Megváltót egy ilyen interjúra, hadd hallgassuk meg, ő mit mond a saját szavaival.

Addig viszont mindenki azt mond erről a jóemberről amit akar. Már csak azért is lehet bármit mondani róla, mert ugye mi, akik nem bűn9s lombikgyerekek vagyunk, hanem rendes emberek, nekünk mindent meg kell bocsátani. Felebarátok vagyunk, vagy mi a fene. Szóval szeressük egymást, ahogy az meg vagyon írva...

Én mindenesetre csakis a legnagyobb tisztelet hangján tudok szólni Veres Andrásról. Annyi mindent tett már értünk, így bár megtehetné hogy azon töprengene, hogyan rendezzék majd be a lakásukat ha arra kerül a sor, inkább mindannyiunk lelki épségét óvja. Hála érte!

(A kép csak illusztráció. Mindkettő.)