A svéd identitást veszélyeztetik Semjén Zsolt rokonai?

Hát sikeresen áttettük a magyar migránsozós választási kampányt Ausztriából Skandivániába, izgalmas fordulatokkal, luxusvadászattal és hozzánk menekülő svéd bárónővel.

Szeretném leszögezni, szerintem a helikopterrel elvitt szarvas kérdése nekem nem akkora téma. Sokaknak van ilyen-olyan költséges hobbija, Semjén Zsolté az, hogy állatokra lövöldöz, nyilván keresztényi szellemiségben. Az sem igazán érdekel, hogy ez drága hobbi-e- nyilván nem olcsó Svédországban helikopteres vadászatra menni.

Az már mókásabb, hogy a kormánysajtó szerint ez egy aranyos, megfizethető kedvtelés, míg Hadházy Ákos repülőórái vagy Botka László búvártúrái mind megmagyarázhatatlanul drága, elítélendő luxushobbik. Persze most csak viccből, ha Vona Gáborról derült volna ki, hogy ilyen svéd vadásztúrákra jár, melyik újság hozta volna le először a sztorit, és milyen kommentárral?

Na de ez egy mellékszál, nálunk olyan jól keresnek a politikusok, hogy ez is belefér. Az viszont már izgalmasabb, hogy Semjén Zsolt azzal védekezik, ő a Svédországban élő rokonait látogatja meg elsősorban, és utána jöhet egy kis vadászat. Tessék mondani, mi a helyes kifejezés a rokonaira: migráns vagy bevándorló? Bár szinte egykutya, mert amióta Orbán Viktor azt szajkózza, Magyarország nem lesz bevándorlóország, mert abba tönkremegyünk, már mind a mind két elnevezés használatos.

Vajon Svédországot az tette tönkre,  hogy Semjén Zsolt rokonai ott élnek? Vajon ha tüntetnének ellenük a helyiek, hogy ki a svéd identitást megváltoztató, eltérő kultúrájú (most már ugye az is terítéken van, hogy genetikánk alapján mi igazi ázsiaiak vagyunk, a nyelvünk meg mindig is külön műfaj volt) magyar migránsokkal az országból, Semjén Zsolt ki mellé állna? Igazság szerint a svédeket kéne támogatnia ebben a kérdésben.

Pláne,  hogy rá egy napra hírt kaphattunk a svéd-magyar nőről, aki az elviselhetetlen stockholmi migránshelyzet miatt a sokkal biztonságosabb Magyarországra költözik. Mert hogy édesanyja magyar, azaz itt is otthon érzi magát. Nézzük itt is a vicces részt: akkor az ő anyukája is migráns Svédországban, apai ágon pedig orosz származású. Azaz egy svédországi bevándorló hátterű nő felemeli a szavát a Svédországba érkező bevándorlók miatt. Érdekes. 

Vajon Semjén Zsolt nem fél amikor Svédországba jár helikopterezni? Vajon nem félti kinn élő családtagjait? Miért van az, hogy ők nem szaladnak haza az anyaország kebelére? Én abból a földi pokolból biztos találnék kiutat, ha Magyarország miniszterelnökhelyettesének a pereputtyához tartoznék!

Kínzó kérdések ezek, és azt gondolom, Semjén Zsoltnak, mint a családjáért aggódó, hívő kereszténynek lehetőséget kell teremteni, hogy itthon boldoguljanak rokonai, akik számára bizonyára jut színvonalas szociális bérlakás és a képességeiknek megfelelő közmunka. Még ez is sokkal jobb lehet, mint ami ott, a hideg, hó-és migránslepte Svédországban van! 

Ha viszont ők nem költöznek haza mindenestől, akkor zavarban vagyok és nem értem a helyzetet. Nagybácsi és unokatestvérek választják inkább az üldözött sorsot odakinn, mint a biztonságot és a bőséget idehaza. Remélem Semjén Zsolt egy újabb Facebook-bejegyzéssel ad magyarázatot az értelmetlen ragaszkodásukra a szakadék felé rohanó Svédországhoz!