A miniszterelnök szerint csak ő védheti meg az ünnepeink szentségét. Ja, meg a pártja.

Magyarország igazán szerencsés hely, mert szemmel láthatóan olyan kormányzata van, ami fél kézzel tartja vissza az országunkra egy időben támadó amerikai nagytőkést, szíriai migránsterrorista-sereget és brüsszeli bürokratakommandót. Legalábbis ha őket kérdezzük, akkor ezt minden egyes alkalommal egyértelművé is teszik.

Ebben pedig az sem zavarja őket, hogy a tények nem éppen ezt igazolják. A nagy Európa-védésből annyit sikerült összehozni, hogy a kontroll nélkül beengedett alakok a Keleti-pályaudvar mellett egyezkedtek a főszervezővel, és jó kis magyar SIM-kártyákat használtak. Most meg azon röhögnek sokan, hogy a karácsonyi vásár biztonságát szavatoló TEK-esek járművét, simán összefirkálta valami huligán. És még az se jött össze, hogy egységes magyarázat sikerüljön a blamára. Isten óvjon minket attól, hogy célpont-országgá váljunk!

De ha már az égieket emlegetjük, rátérhetünk az Orbán-írásra, ami egy olyan mélykereszényi szellemiségű írás, hogy az ember azt hinné, kis hazánkban tele vannak a templomok kicsikkel és nagyokkal, mert egyszerűen erre van igény. Ciki, de ahogy Európában egyre általánosabb, szépen esik vissza a keresztények száma nálunk is. Ha nem kötelező, hirtelen nem is annyira fontos.

Azzal egyet tudok érteni, hogy a hagyományaink egy keresztény kultúrában gyökereznek, ehhez igazodunk. És az, hogy valaki nem jár katolikus templomba, még tudja, ki volt Krisztus. De még mielőtt a migránsokat, Sorost és Brüsszelt vádolnánk azzal, hogy a kereszténység ellen fordít minket, inkább beszélgessünk a vagyont harácsoló egyházakról, inkvizícióról, pedofil papokról meg hasonlókról. Megvan annak az oka, hogy sokan inkább nem akarnak ebbe a klubba tartozni.

Így aztán karácsonykor leginkább azért emeljük feljebb a tekintetünket, mert a felső polcon vannak a legvágyottabb anyagi javak. Mi már rég nem Krisztus születését ünnepeljük, sokkal inkább a vásárlást. A fogyasztás szent ünnepe ez, és amiatt nem lenne forradalom, ha bezárnák a templomokat, de amiatt igen, ha a plázákat is. Azok a titokzatos, háttérben megbúvó "üzleti körök" nemigen fogják eltörölni a karácsonyt, mert óriási pénz van benne. Akkor se, ha ezzel együtt százmilliónyi migránst hoznának be Európába.

Tudom, a miniszterelnök majd jól megvéd minket. Meg a katonaruhába öltözötetett kormánymegbízottak, a díszezredesi rangjukkal. És persze mindenkinek a keresztényi értékek fontosak igazán, a szeretet, a család és Krisztus tanítása, de annyi földhözragadtság mégiscsak van a kormányfőben, hogy azért eléri, valahogy ötmilliárd forint jusson kis faluja fociakadémiájának. Ja, meg tisztán szerénységből épül milliárdos dolgozószoba a várban levő új rezidenciába. 

Vajon a Karácsony előtt szokás szerint megint milliárdos közbeszerzéseket elnyerő kormányközeli oligarchák kinek fognak hálát rebegni: a kis Jézusnak, vagy szeretve tisztelt miniszterelnökünknek?...

Hogy mit szólna ehhez Krisztus? Jó kérdés. Gyanítom, hogy a mi "keresztény" kormányunkat azért nem érdekli ez igazán. A tanításai közül a megbocsátást tartják a legfontosabbnak: elnézik a tűzhöz közel levők harácsolását, ha érdekükben áll, simán dolgoznak együtt volt ügynökökkel. és így tovább. És most előrángatják Krisztust magát, mert miért ne, hiszen azt már tudják, a földi dolgokba az utóbbi kétezer évben nem nagyon szólt bele. Pont ezért hivatkoztak rá már olyan alakok, akiknek bérelt helye van a pokolban, akármennyit emlegették.

Miközben azzal riogatnak, hogy "valakik" el akarják törölni a karácsonyt, egész Európában reneszánsza van a karácsonyi vásároknak. Még az Origo is, ahol cikkek sora jelent meg a minket irigylő, rettegő Nyugat-Európáról, kénytelen fantasztikus hangulatú németországi vásárokról írásokat közölni. Hát ez a mai kormányoldal valósága: kétségtelenül hasonlít a vallásossághoz, mert hit kell hozzá, hogy elhiggyük az állításaikat.