Lassan maga a sátán is bejelentkezik a magyar országgyűlési választásokra.

Semjén Zsolt a szabadkőműveseket sejti a migrációs válság mögött, ami önmagában is érdekes fejlemény, de párttársa, Aradszki András egyenesen sátáni tervekről beszélt a parlamentben. Ám ismeri a csodafegyvert: a rózsafüzérrel könnyedén legyűrhetjük Sorost.

A hazai közbeszédet ez az egész új szintre emeli, mert tényleg eposzi magasságról beszélhetünk, ha az országunkat Mária oltalmazza, aki a Soros képében nyomuló sátánnal vív meg értünk. Egyébként tök jó sztorit lehetne ebből írni, ha a vicces oldalát nézzük. Amennyiben hajlandóak vagyunk komolyan venni, akkor persze vállat is vonhatunk, mert úgyis nálunk nagyobb erők döntenek. Hacsak a védőszentjeink nem a nemzeti konzultációs ívekből tájékozódnak, ugyan felesleges ilyesmire milliárdokat költeni.

Komolyan megáll az ész, amikor röhögés nélkül bírják ki a miniszterek az ilyen felszólalásokat. A gondolatmenet tovább folytatható: úgyis egyenes vonalat húztak az ellenzék és Soros közé, akkor a buliba be lehet venni a Sátánt is. A végén azt vesszük észre, Lucifer és kegyenceinek arca köszönnek ránk a választási plakátokról. 

Az egy nagyon érdekes gondolatkísérlet persze, hogy a kereszténydemokratáknál még a gonosz földre küldött démonai is több voksot szereznének-e. Mert ez a most már csak parazitaként létező törpepárt a nagyszájú okoskodóival nem meri vállalni azt, hogy megméresse magát egy parlamenti választáson. Hirtelen bajban lenne a 888, ha a pártok népszerűségéről írva kommentálni kellene, hogy a KDNP úgy néz fel még az Együtt-PM-re is, mint hangya a katedrálisra, a Kétfarkú Kutyapárt vagy a Momentum meg egyenesen tömegmozgalomnak látszik mellettük.

Azért tudnak ennyi sületlenséget beszélni, mert alapvetően nekik úgyis mindegy: választáson nem indulnak, nem tudnak megbukni, gyakorlatilag Orbán Viktor személyes jóindulatán múlik, kiket visz magával a parlamentbe. Talán az ilyen performansz afféle politikai standup: aki a legjobban szórakoztatja a miniszterelnököt, annak még jut négy évig bársonyszék.

Sátán, meg rózsafüzér, hát persze. Megfontolt érvelés, magabiztos politikai filozófiai háttér- ugyan kit érdekel az ilyesmi? Mindenesetre kezdem érteni miért nem járnak be a képviselők az ülésekre. A sületlenségeket szépen feldolgozza a 444, a kormányoldal meg úgyis megszavaz mindent amit eléjük tolnak. A fizetést meg utalják. (Megjegyzem, ez adott egy ötletet: ha a képviselők személyesen, ülésnapok végén kapnák meg készpénzben a fizetést, máris lelkesebben járnának be a parlamentbe. Értelme persze akkor se lenne több.)

Gyanítom, a sátán most röhög a markába, mert ennél elkeserítőbb állapotokat a gonosz seregeinek se lenne egyszerűbb összehozni. Soros meg verheti a fejét a falba, milyen politikusokat és pártokat támogatott annak idején, tényleg jobb lett volna egy Hefneréhez hasonló villát építenie, beköltözni tucatnyi csinos lánnyal és szórni a pénzt. Valószínűleg akkor is rózsafüzérrel akartak volna harcolni ellene, csak hát akkor még kevésbé érdekelte volna.

Ilyesfajta sátános érveléssel ugyanis nem lehet mit kezdeni. Az országban azért magas az ÁFA, mert összefogott a NAV ellen a pokol tucatnyi démona? Drága az autópályaépítés, mert a közbeszerzést gonosz dzsinnek hekkelték meg? A migrációs útvonalakat meg a mumus jelöli ki? Eddig is elég szürreális volt a magyar politikai élet, ám úgy látom: még messze nem értünk el a falig.

Már ha van egyáltalán fal vagy korlát vagy bármi más, amit azért csak nem lépnek túl ezek az emberek. Egyre inkább kételkedek benne, hogy van határa ennek az őrületnek...