Egyre inkább biztos vagyok benne, hamarosan hírt kapunk a brüsszeli Soros-terv bukásáról.

A magyar kormány kommunikációjának kiemelt eleme a Soros-terv elleni "harc". Minden politikai nehézfegyverzet bevetésre kerül elmondásuk szerint, hogy Magyarországot megvédjék. S idehaza természetesen a kommunikációs háború zajlik, hiszen minket nem legyőzni, hanem meggyőzni kell.

A plakátkampány után jön a nemzeti konzultáció a Soros-tervről. Hogy ebben abszurd állítások vannak, az szinte mindegy is: az átlagpolgár aligha fog társalogni az amerikai milliárdossal arról, mik az elképzelései a migráció témájában. Persze miért is beszélnének? A kormány sem beszélget vele.

A kormány minket kérdez, minden felületen. És annyira komolyan vehető az egész történet, hogy akárhány szavazat leadható akármilyen email címekről, amire a hivatalos kormányzati reakció az, hogy bíznak az állampolgárok tisztességében. Ami persze értelmezhető úgy is, hogy ekkora súlya van a végeredménynek: pár százaléknyi kamu szavazat semmit nem számít.

Izgalmas móka lenne, ha ügyes heckerek leadnának pár százezer voksot, amiben a Soros-tervet "támogatják". Nem tudom, kiállna-e ekkor országunk nagyrabecsült miniszterelnöke, hogy rendben van, az emberek ezt akarják, akkor alávetjük magunkat a tervnek? Vagy inkább akkor hirtelen mégis fontos lenne az, hogy lehet csalni az online felületen? 

De ezt a lehetőséget meghagyom a kibervilág tréfamestereinek és bűnözőinek. Főleg azért, mert én már nem is emlékszem a korábbi konzultációkra, hogy tulajdonképpen mi volt a témája a több milliárdért lebonyolított, de kötelező döntéseket meg nem alapozó konzultációknak. Amit tudok: a valóban érdemi népszavazás simán eredménytelen lett. Nyilván ezért nem nyúl a kormány a népszavazáshoz soha többé, mert azzal bizony pofára lehet esni.

Egyébként sem számít ez az egész hajcihő, mert nyilván Magyarország győz, és Brüsszel nem hajtja végre hazánkban a Soros-tervet. Én ebben tökéletesen biztos vagyok, mégpedig azért, mert nincs brüsszeli Soros-terv. Ez egy egészen hibátlan konzultációs kampány, hiszen a végén, pár hónap múlva, véletlenül pont a választások előtt ki lehet hirdetni, Brüsszel nem fog Soros György személyes utasítására több millió muszlimot Magyarországra telepíteni, hogy azok havi 90 millió forintos fizetésért megbecstelenítsék lányainkat és asszonyainkat. És hogy a veszélyes terv elbukott, csakis és kizárólag a kormánynak köszönhető.

(Meg egy kicsit a konzultációs íveket visszaküldőknek. De csak kicsit, mert ők úgysem érthetik meg igazán a nagy célok igazságát. Ha nem fogjuk őket kézen és nem tájékoztatjuk őket a baráti sajtón keresztül, véletlenül még terroristákat akarnának beköltöztetni a saját házukba. Védjük meg a magyarokat maguktól, a gondolataiktól, a józan eszüktől!)

Mindenesetre a stratégia zseniális, hiszen egy nem létező tervet egészen biztosan nem fog megvalósítani senki. Ezért beszélhet nagy magabiztossággal "lesöprésről" egy kormányzati tisztviselő, mert az tuti, hogy senki nem fog taláni az Európai Unió felső vezetőinek irodájában Soros Plan feliratú dossziékat. A szomorú csak az, hogy egyébként lehetne normális párbeszédet folytatni a migrációról és bevándorlásról összeurópai és nemzeti szinten, de szemmel láthatóan erre nincs se kormányzati, se társadalmi igény. 

Mi inkább harcolunk és persze győzünk. Mi mindig győzünk. Mert nekünk mindig igazunk van. Akkor is, ha nem. Érthetetlen, hogy a magamfajta ettől miért nem tud igazán boldog lenni.